top of page

Jakob Molin

Regionchef Malmö

Bästa samverkan sedan Kalmar-unionens dagar

3 juni 2021 06:38:00


Kalmar vatten bygger ett nytt toppmodernt reningsverk; en investering på ca 1 miljard kronor. Projektet bedrivs i samverkan, där parterna arbetar tillsammans med gemensamma resurser mot gemensamma mål. Genom att arbeta nära varandra i samverkan har man gjort flera besparingar i projektet vad gäller tid, kvalitet och kostnad. En av de besparingarna som man har gjort kommer ha en inverkan i produktionen: -  Vi har med hjälp av samverkan sänkt kostnaderna med mer än 10 miljoner i projekteringen när vi har tagit fram kulvertlösningen, säger Fredrik Sävhed från Serneke. Vi har stor nytta av Prologs insatser som processledare för att hjälpa oss att utveckla våra arbetssätt, påpekar Fredrik 


-  Kalmar vatten har satt frågan om ökad produktivitet på agendan och projektet har som mål att skapa mest VA för pengarna. Samverkan kan vara ett mycket effektivt sätt att öka produktiviteten, säger Elisabet Rudenholm på Prolog.


Är Du intresserad av hur marknadsledande samverkan konkret bidrar till att effektivisera byggandet? Kontakta Jakob Molin på Prolog.

bottom of page