top of page

Natalia Baraslievska

Konsult

Vi är med där det händer - Samhällsbyggandet under februari

2 mars 2020 07:27:00

Vi gör skillnad! Som en ledande aktör inom effektivisering av samhällsbyggandet är Prolog med där det händer. I februari har det hänt mycket i både Öresundsregionen och Storstockholm; Därför har Stockholm och Lund varit i fokus. 


Den nytillträdda styrelsen på V-sektionen vid Lunds Tekniska Högskola, bestående av ett gäng härliga och ambitiösa ingenjörsstudenter, fick besöka oss där vi gemensamt förberedde gänget inför gruppens kommande arbete. Under kvällen fick styrelsen utmana sig själva och varandra genom att lösa ett verkligt CASE och presentera i skarpt läge inför jury. Imponerad över alla kloka och nyskapande tankar och idéer som kom upp under kvällen (min personliga favorit var en hängbro över transportväg som yrkesarbetare skulle använda till och från bodar för att skapa en säker arbetsmiljö och inte störa materialflöden in till arbetsplatsen).

Under sektionens arbetsmarknadsdag, Branschdagen, fick Prolog förmånen att träffa mycket engagerade, nyfikna och drivna studenter som är framtidens samhällsbyggare. Under kvällen delades Logistikpriset 2020 ut, priset som uppmärksammar teknologer som brinner för logistik i samhällsbyggandet och som på något sätt bidragit till att förbättra densamma. Stort tack för alla grymma bidrag som skickades in; Grattis till årets vinnare, Haris Sofic!


Stockholm är inte sämre, och där arrangerandes motsvarande arbetsmarknadsdag; LAVA, som samhällsbyggnadssektionen vid Kungliga Tekniska Höskolan stod för. Prolog närvarade även här och träffade många duktiga studenter, likväl som individer i näringslivet.


Vi gillar att utmana, och denna månad var det inget undantag. I vår monter I Stockholm och Lund fick besökare möjlighet att ställa nyfikna och intressanta frågor, lära känna oss bättre och prata framtid - men också resonera kring vilka slöserier som är störst i byggbranschen. Det blev många kloka och intressanta resonemang (se bild), med efterföljande diskussioner om hur dessa kan reduceras och elimineras. Att arbeta med effektivisering, ökad produktivitet och ständiga förbättringar mår alla bra av. 


Att tänka på detta sätt (med slöserier) var nytt för mig. Det kan man även använda i vardagen. Jag fick en väldigt tydlig och inspirerande bild av vad Prolog gör och hur företaget arbetar." - Student, Lunds Tekniska Högskola 


Ha en grym, ny månad och fortsätt göra skillnad – det ska vi! Framåt MARSch!!


Vill Du veta mer om Prolog och hur vi kan hjälpa Dig?

Kontakta Natalia baraslievska, 010-709 99 23

bottom of page